Niina Kiiveri

Kuvataiteilija / Visual Artist

PINKKI VASIKKA! B-gallerian projektitilassa

Niina KiiveriPinkki vasikka!
B-gallerian projektitila
30.1.-16.2.2020

Pinkki vasikka! on Niina Kiiverin pienoisnäyttely palvonnan kohteista ja vallan kuvista. Näyttelyssä on esillä valokuvateoksia sekä lelueläimistä tehtyjä pienoisveistoksia.

Alttaritaulussa vaaleanpunainen muoviapokalypsi on jo todellisuutta ja pyhimysten paikoille on nostettu lelueläinten neuvosto. Pinkki vasikka! on kysymys tärkeistä ja merkityksellisistä asioista glitterisessä näkymättömyysviitassa.

Pink Plastic Apocalypse -teoksen taustalla on ajatus maailmanlopun kuvauksista taiteen historiassa ja miltä maailmanloppu voisi näyttää. Muovi, välinpitämättömyys ja vääjäämätön tuho, jonka itse kokoamme ja teemme todeksi on piilotettu pinkin kietaisuun. Maailmanlopun peto on denialismista voimaa saava ponilelun henki!

Teossarjassa Autuaat pyhimyksen kaltaiset kuvat ovat eläinten suojelushahmoja. Muokatut lelueläimet kuvissa ottavat itse eläimen paikan ja symboloivat eläimen ideatasoa yhteiskunnassamme; me ihmiset vain leikimme heillä. On aika nostaa heidät korokkeille!

Niina Kiiveri on vuonna 2015 valmistunut Tamperelainen kuvataiteilija. Pinkki vasikka! on esillä B-gallerian projektitilassa 30.1.-16.2.2020. Avajaisia vietetään 29.1. klo 18-20:00. Tervetuloa!

Lisätiedot 

www.niinakiiveri.net
niina.kiiveri@gmail.com