Niina Kiiveri

Kuvataiteilija / Visual Artist

Building Pink Castles Valokuvakeskus Nykyajassa

Niina Kiiveri
Building Pink Castles
5.3.-28.3.2022
Valokuvakeskus Nykyajan Studio
Kauppakatu 14, Tampere
ma-pe 12-18
la-su 12-16

Rakensin itselleni vaaleanpunaisen linnan korkealle pilviin, siihen taivaan osaan, jossa on aina läsnä auringon nousun vaaleanpunainen kajastus. Kimaltavimmat ja ruusuisimmat rakennusaineet louhin merten syvimmästä pohjasta poralla, jonka kärjessä oli timanttia kovempi yksisarvisen sarvi. Luin korteilta yltäkylläisiä ennusmerkkejä.  Rukoilin hengiltä, että linnani pysyisi taivaalla, eikä romahtaisi, vaikka kuinka sitä laajentaisin.

Määräsin linnaani vartioimaan sotureita, jotta kukaan ei uskaltaisi lähestyä sitä. Ansoitin sen ympäristön sekä pilvissä että maan pinnalla. Annoin luomilleni olennoille aseet taistella. Lopulta luovutin linnani olentojen haltuun, sillä en enää itse tuntenut kuuluvani omaan haaveeseeni. Vaaleanpunaisten lasien läpi oli hankala nähdä tarkasti. 

Näyttelyssäni Building Pink Castles käsittelen haaveilun ja pilvilinnojen varjopuolia. Vaaleanpunaisessa haavemaailmassa mikä vain on mahdollista. Kaiken voi rakentaa kauniiksi, kalliiksi ja kiiltäväksi, rakennusaineena on pinkkien unelmien hattara. Mutta mikä on vaaleanpunaisten lasien hinta?

Onko vaaleanpunainen haavemaailma lopulta todellisuutta parempi, muuttaako kimalle mitään? Onko kaikki jo paremmin vai kilistämmekö ylitsekuohuvilla laseillamme toivottomille haaveille, toiveille ja pinkeille fantasioille?

Tästä Valokuvakeskus Nykyajan sivuille