Niina Kiiveri

Kuvataiteilija / Visual Artist

Venus (2020)

Vaaleanpunavoittoisessa glitterisessä taustassa keskellä on violetti, avonainen simpukankuori, jonka sisällä seisoo pinkki my little ponymainen sikahahmo. Simpukka on asetettu helmikorallin päälle. Taivaalla lentää sikahahmo, joka puhaltelee possutuulta kohti venusta, taivaalla leijailee myös kimaltavia kukkasia. Teos mukailee Botticellin Venus -teosta sikaleluhahmoin.
Venus, 2020
120cm x 70cm
Pigment print mounted on plexiglass

Venus on digitaalinen kuvakollaasi kauneudesta. Teoksen lähtökohtana oli halu tehdä versio Botticellin Venuksen syntymä -teoksesta (1485) ja miettiä kauneuden rakenteita. Samalla toistin kimalteen, pinkin ja leluestetiikan osuutta kauneuskuvastossa ja liitin sitä sille epäominaisiin sisältöihin. Etsin uutta kauneuden ilmentymää yhdistämällä ultrafeminiinisenä pidetyn pinkin ja kimalteen lapsekkaaseen my little ponymaiseen sikaolentoon.

Venus on ensi kertaa esillä Tampereen taidemuseolla näyttelyssä SKOOL! – Tampereen taiteilijaseura 100-v, joka on auki 14.2.2021 asti.

Installointikuva Tampereen taidemuseolla, kuvassa Ninni Luhtasaaren teokset vasemmalla, keskellä Idolit -veistosintallaatio ja Venus -teos, oikeassa reunassa Marshmallow monuments -teokset.
Installointikuva Tampereen Taidemuseolta